Hakkımızda

Yıllar önce  Van'dan ANTALYA 'ya ilk gelip yerleşen kişi veya aile kimdir  bilemiyoruz ama çok iyi bildiğimiz bir şey varsa o da bugün ANTALYA’DA yaşayan ve sayıları onbinlere varan Vanlı ailelerin varlığıdır.Bu da ANTALYA’DA tahminen on  binlere varan Vanlının yaşadığı anlamına geliyor.

Genellikle sosyo-ekonomik,sağlık veya eğitim gibi nedenlerle başlayan bu göç son yıllarda başka nedenlerle daha da artarak büyük bir boyuta ulaşmıştır.

Göç nedeni ne olursa olsun insanlar geldikleri ANTALYA’DA,doğup büyüdükleri yerleri ve acı tatlı yüzlerce anılarını geçirdiği kendi yörelerini, unutmak istemiyorlar.Bu yüzden de alışmak için zorlandıkları ANTALYA’DAKİ yerleşme koşullarını,hemşerileri ile birlikteliklerini sürdürerek kolaylaştırmak istiyorlar.Bunun ilk adımı olarak da önce örgütler kurup belirli veya belirsiz günlerde bir araya geliyorlar,birlikte yiyip içiyor,özlem gideriyorlar.En önemlisi ortak kültürlerini,geleneklerini yaşatmaya çalışarak büyük ve yaban bir kentteki yalnızlıklarını unutmayı amaçlıyorlar.

Bu birliktelikler yalnız bununla kalmıyor,ortak bazı girişimlerle sosyal ve ekonomik yardımlaşmaları ve dayanışmaları da beraberinde getiriyor.

ANTALYA’DAKİ insanların hemşerilik yaklaşımları veya duyguları her ne kadar yıllar öncesi gibi  yoğun değil ise de yine de öneminden çok şey kaybetmiş sayılmaz.İnsanlar acı tatlı veya hayırlı ya da çok mutlu günlerinde birbirlerini yalnız bırakmıyor;dertlerini,zevklerini birlikte paylaşıyorlar.Dolayısıyla maddi ve manevi bakımdan moral ve güç buluyor,sosyal yaşamlarına renk katıyor daha bir huzurlu oluyorlar.

BİR ÇOK İLİN OLDUĞU GİBİ VANLILARINDA ANTALYA'DA GÜZEL BİR ÖRGÜTÜ VAR, ADI VAN KÜLTÜR VE DAYANIŞMA VAKFI ANTALYA ŞUBESİ...

2006  yılında  kurulan Vakfımızın Antalya Şubesi Antalya’daki Hemşerilerimizin maddi ve manevi destekleriyle  elinden geldiğince çalışmalar yapmakta,yukarıda sıralanan amaçlar doğrultusunda çaba göstermektedir.Özellikle her sene düzenli olarak VAN gecesi  ve  iftar yemeği düzenleyerek yılın belli zamanlarında hemşerilerini olabildiğince bir araya getirmeye çalışmakta ayrıca web sayfamız aracılığıyla etkinliklerini duyurmakta, SMS  yoluyla vakıf üyelerimizle en hızlı yolla iletişim kurmaktayız.Van'dan Antalya'ya üniversite eğitimi için gelen öğrencilerimize ellimizde ki imkanlar dahilinde burslar temin etmekte düşüncesindeyiz.